Официално: Лейди Гага ще пее в България 10.04 | 10:36

Концертът ще бъде на 14 август в София

От Елена Кирилова

Лейди Гага пристига официално у нас, където ще изнесе концерт на 14 август на Националния стадион "Васил Левски”.

Тя пристига у нас по покана на Sofia Music Enterprises (SME), които подчертаха, че капацитетът на стадиона е само 50 000 души. На официалния си сайт звездата също потвърди идването си, като качи линк към списък с датите от европейското си турне. Първата дата от него е в София.

Организаторите заявявиха, че билетите за шоуто ще са по-евтини от тези за концерта на Мадона. Феновете на Лейди Гага ще могат да закупят билети на цени от 70 до 200 лв. 

В крайна сметка певицата успя да извоюва стадиона за концерт, въпреки конфликта с Българския футболен съюз, който беше предвидил приятелски мач между нашия национален отбор и този на Кипър на 15 август. 

От SME изразиха благодарността си към президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, към ръководството на НСБ и към националния селекционер Любослав Пенев за проявеното разбиране.

Самият стадион ще включва три правостоящи зони и четири, предвидени за гостите, които предпочитат да седят. Всички седящи места ще бъдат с ред и място, така че да се избегнат дублажи и надвишаване на капацитета на мястото. 

За подгряването на публиката преди концерта ще се погрижи британската рок банда The Darkness, както и DJ Starlight.

Съседна Румъния също ще има шанса да види една от най-популярните поп звезди.

Лейди Гага ще пее в Букурещ само два дни след концерта си у нас. Участията ѝ са част от световното турне Born This Way Ball, с което звездата промотира последния си албум.

Списъкът с европейските дати от турнето предизвикаха бурни реакции както в сайта на певицата, така и в Twitter.

Феновете ѝ буквално заляха онлайн пространството с коментари относно посещенията на Лейди Гага в отделните страни в Европа.

Най-четени