Очакваме мрачна и драматична версия на "Бързи и яростни" 07.02 | 11:44

Незнайно защо - базиранa върху високооктановата игрална поредица "Need for Speed"

От Александър Бакалов

Честно казано ни е трудно да измислим смислена причина да закупиш правата за популярен игрален франчайз, по правило лишен от сюжет, и да го превърнеш в мрачна драма, но именно това е случаят с готвената екранизация по "Need for Speed".

От DreamWorks със сигурност очакват да привлекат както феновете на поредицата, така и почитателите на филмите за бързи коли, а драматичният сюжет явно има за цел да разграничи максимално "Need for Speed" от "Бързи и яростни".

В унисон с драматичните идеи за сценарист на филма е нает номинирания за Оскар Джон Гатинс ("Полет"). Самата история ще проследи съдбата на уличния състезател Тоби Маршал (Арън Пол), който се забърква с арогантния търговец на коли Дино (Доминик Купър) и започва да се състезава за него.

Наместо да се покрие със слава обаче, Маршал попада в затвора с обвинение, че е убил свой приятел по време на една от нелегалните гонки. Когато го освобождават, нашият герой не особено изненадващо търси начин да си отмъсти на Дино, а пътят към това минава през рисково междущатско състезание.

Във филма ще видим още Майкъл Кийтън като откачения домакин на голямото състезателно събитие и Имоджийн Путс като екзотична специалистка по тунинга.

"Need for Speed" ще излезе по екраните на 7 февруари идната година, както научаваме от The Hollywood Reporter.

Водещи

Най-четени