Плашат със смърт водещите, измамили медсестрата на Кейт 14.12 | 13:23

Те изкопчиха информация за състоянието на херцогинята, а излъганата сестра впоследствие се самоуби

От Диана Цветкова

Двамата австралийски радиоводещи, които измамиха медицинска сестра, за да измъкнат информация за състоянието на бременната Кейт Мидълтън, са получили смъртни заплахи, съобщава FP.

Единият водещ Майкъл Крисчън е получил писмо, в което се обяснявало, че има куршуми, на които е гравирано името му.

Полицията в Нов Южен Уелс е започнала разследване. Крисчън и колежката му Мел Грейг не имали публични изяви, откакто стана ясно, че сестрата от лондонската болница, която успяха да измамят, е открита мъртва. Те дадоха едно единствено телевизионно интервю, в което се просълзиха и поискаха прошка от семейството ѝ, отбелязва БТА.

Тялото на 46-годишната медицинска сестра Хасинта Салданя, майка на две деца, бе открито на 7 декември в общежитията на лондонската болница "Крал Едуард Седми", в която херцогинята на Кеймбридж бе настанена заради силно сутрешно повръщане.

В доклад на полицията за обстоятелствата, при които е настъпила смъртта, се казва, че Хасинта се е обесила.

Преди трагичния случай двамата радиоводещи се представиха за кралица Елизабет Втора и принц Чарлз и поискаха по телефона информация за състоянието на Кейт. Хасинта не се усъмнила и прехвърлила разговора към сестрата, която се грижела пряко за херцогинята.

Имитирайки гласа на британската кралица, радиоводещата Мел Грейг запитала как е херцогинята със здравето, а колежката на Салданя ѝ отвърнала "при мен тя не е повръщала и спи на пресекулки.".

Водещи

Най-четени