Поглед над новите албуми и сингли на музикалния пазар 08.05 | 13:24

Редица популярни имена издават нов материал

От Елена Кирилова

Началото на май се очертава доста плодотворно откъм нова музика. И не говорим само за нови парчета, а за цели албуми, някои от които чакани дълго време.

Въпреки непрестанните заплахи, че музикалната индустрия е на път да се срине, тъй като не съумява достатъчно бързо да отговори на очакванията на потребителите, музикантите не спират да работят. Ето защо решихме да направим кратък преглед на най-новите издания в музикалния свят.

Джъстин Бийбър

Тук е моментът тийнейджърките да въздъхнат, защото Джъстин Бийбър отново е тук. Този път той се появява в полезрението ни със сингъла "Boyfriend”, който пристига директно с нов видеоклип. Припомняме ви, че именно с това парче певецът постави рекорд във Vevo, като събра повече от 8 млн. гледания в рамките на 24 часа.  

Kasabian

Сред отличниците днес се нареждат и Kasabian, които пускат за даунлоуд сингъла "Man Of Simple Pleasures”. Парчето върви в комплект с дъбстеп версия на хита на групата "Days Are Forgotten”, така че тези, които са решили да се сдобият със сингъла, ще получат и бонус трак.

Серж Танкян

На 10 юли Серж Танкян ще издаде третият си самостоятелен студиен албум "Harakiri”. Преди това да се случи, музикантът е решил да подразни любопитството ни и да издаде дебютния сингъл от проекта - "Figure It Out”.

 

Red Hot Chilli Peppers

Red Hot Chilli Peppers, които ще видим през септември за първи път у нас, са готови да ни зарадват с новото си EP "Rock & Roll Hall Of Fame”. В него са събрани шест парчета, кавъри на песни на групи, които са повлияли силно на бандата. Момчетата изглежда се ориентират добре в желанията на феновете си и пускат EP-то за сваляне от интернет. Първоначално малката компилация трябваше да се казва "We Salute You”, но името в крайна сметка бе сменено.

Keane

Английската банда Keane се задава на хоризонта и то с цял дългоосвирещ албум. Името му е "Strangeland”, а списъкът с парчета наброява 12, без да броим допълнителния бонус от четири парчета. Това е четвъртият студиен проект на момчетата и е първото сериозно нещо, което издават от 2008 г. насам.

Belleruche

Електрик-соул групата Belleruche са една идея по-мрачни в новия си албум "Rollerchain”. Този път музикантите залагат на по-тежък бас, но феновете със сигурност няма да са разочаровани, защото звукът е също толкова емоционален, колкото сме свикнали в предишните издания на бандата.

Водещи

Най-четени