Пол Уокър искал да се откаже от киното 16.08 | 09:01

Актьорът планирал да следва стара мечта

От Лазар Тодоров

Трагично загиналият Пол Уокър искал да зареже киното точно преди смъртта си. Актьорът от култовата филмова поредица "Бързи и яростни" имал намерение да изучава морска биология, след като прекарал известно време в океана. Там разглеждал бели акули заедно със свой дългогодишен приятел.

Морската биология се оказала стара мечта на знаменитостта. Той дори изучавал именно това в университета. Преди четири години Уокър участвал в документален филм на National Geographic, наречен "Човекът акула". Малко преди кончината си прекарал цяла седмица, гмуркайки се край бреговете на Мексико заедно с д-р Майкъл Дорниер, който е морски биолог.

Двамата със специалиста са стари познайници от университета и поддържали връзка дори след като актьорът се превърна в едно от най-големите имена на Холивуд.

"Той ми се обади посред нощ и каза "Здравей, искам да зарежа актьорската професия. Искам да се върна обратно в училище. Можеш ли да ми помогнеш?", разказва специалистът по морска биология.

Пол Уокър загина в края на миналата година при нелепа автомобилна катастрофа. Така освен че си отиде едно от големите имена в киното, на карта беше поставена и съдбата на един от най-харесваните екшъни "Бързи и яростни".

Водещи

Най-четени