Поп кралицата Мадона отново е номер едно 15.10 | 17:32

Изпълнителката ще получи поредното престижно отличие

От iNews.bg

Кралицата на поп музиката Мадона определено си е заслужила множеството почитатели по цял свят. Поредното доказателство за това, че е ненадмината на сцената, идва от престижното списание Billboard. На церемонията за наградите "Жените в музиката" тя ще бъде отличена като "Жена на годината", съобщиха от Контактмюзик.

Призът поп фурията ще получи на 9 декември в Ню Йорк. Тогава ще се състои единадесетото издание на наградите на списанието.

А поводът наградата да отиде именно при нея е фактът, че годината ѝ мина в концерти от турнето ѝ Rebel Heart. Неуморната певица успя да продаде над 1 милион билета за своите участия, а приходите от тази обиколка възлизат на над 179 милиона долара. Общите приходи от турнето обаче съвсем ще ви смаят – 1.31 милиарда долара. Така тя певицата стана и най-касовият самостоятелен концертиращ изпълнител в историята на Billboard.

"Мадона е сред малкото суперзвезди, чиито влияние и кариера излизат извън пределите на музиката. С творческото си виждане, с неуморното си новаторство и с отдадеността си към филантропски каузи тя е вдъхновение за стотици милиони хора по света, като същевременно бележи рекорд след рекорд в кариерата си", казва Джанис Мин, президент на "Холивуд рипортър/Билборд мидиа груп".

Водещи

Най-четени