Представителката на Род Айланд спечели конкурса „Мис САЩ 2012“ 04.06 | 12:33

20-годишната Оливия Кулпо ще представя страната си на финала на „Мис Вселена“

От Виолета Малинкова

Мис Род Айлънд - 20-годишната Оливия Кулпо, стана победителката в конкурса "Мис САЩ 2012", съобщи Reuters.

Конкурсът за красота се проведе в Лас Вегас, като тази година участничките имаха едно допълнително задание. Освен традиционните дефилета с вечерни рокли и бански костюми, сега момичетата трябваше да отговарят и на въпроси, зададени им в Twitter.

Въпросът, който се падна на Оливия Купло в този кръг от състезанието, беше за мнението ѝ за евентуалната победа на транссексуална жена в конкурса "Мис САЩ". Претендентката отговори, че намира подобен изход от конкурса за справедлив, но все пак смята, че това би предизвикало известен смут сред зрителите.

Кулпо допълни още, че тя приема тази опция, защото вярва, че Америка е свободна страна. Въпросът беше зададен във връзка с факта, че тази година с право да участие в "Мис Америка" се сдоби Джена Талакова, която неотдавна е била мъж.

Интересното е, че Талакова се класира сред 12-те най-красиви момичета в конкурса, но в челната 5-торка не успя да попадне.

Победителката в конкурса "Мис САЩ" - Оливия Кулпо, е второкурсничка в Бостънския университет и е едно от общо 5 деца в семейството. Родителите ѝ са музиканти, а самата тя свири на виолончело още от втори клас.

Красавицата ще представлява страната на конкурса "Мис Вселена", който ще се проведе през декември. Мястото за провеждането му обаче все още неизвестно.

Водещи

Най-четени