Представят клипа към първия български ридим 19.01 | 18:23

На 27 януари ще се състои поредното парти от серията Ragga Muffin

От Елена Кирилова

Поредицата партита Ragga Muffin продължават с пълна сила. На 27 януари в столичния клуб Mixtape 5 ще бъде представен клипът към първия български ридим (RIDDIM), съобщават организаторите.

Ридим е ямайско-английски вариант на думата rhythm и всъщност е свързан с традиция в ямайската музика, в която на един и същи инструментал различни изпълнители записват свои различни версии.

През годините тази практика се оказва успешна и се пренася в стиловете реге, рага, дъб, денсхол, грайм и дъбстеп.

В резултат от това днес познаваме световни хитове като "Get Busy” на Шон Пол, направен върху Diwali riddim и "Welcome To Jamrock” на Деймиън Марли върху World Jam riddim.

Първият български ридим се казва Bun Vampayah и е факт благодарение на артисти от Европа, САЩ и Ямайка. С продуцирането му се е заел Zafayah от Roots Rocket, първият български реге лейбъл.

Ридимът ще излезе като специална компилация, но преди това да се случи в клуб Mixtape 5 ще бъде представен клип към части от нея, озаглавен Bun Vampayah Medley.

На екрана ще видим ямаецът Ras Zacharri и българите Zafayah, Jahmmi Youth, Kappa Irie и Sen I.

Освен представянето, феновете на денсхола, реге, рага и джънгъл ще останат доволни от специалните сетове на Selector Lazy Faze, Emil Prize и Sava.

Водещи

Най-четени