Принц Джордж ще стане "холивудска" звезда 23.10 | 08:13

Известен фотограф ще снима кръщенето на кралската особа

От Цанка Донкова

Кръщенето на принц Джордж ще бъде заснето от известен фотограф. Именно върху британеца Джейсън Бел са се спрели Принц Уилям и съпругата му Катрин. Бел е известен с портретите на рок звезди и холивудски актьори, съобщава Reuters.

Джейсън Бел е на 44 години и е печелил награди. Той е снимал Пол Маккартни, Дейвид Бекъм, Даниъл Крейг, Джони Деп, Никол Кидман, а сега в списъка на звезди ще се нареди и кралска особа.

Очаква се Бел да направи и първия портрет на четири поколения от британското кралско семейство от повече от 100 години с кралица Елизабет, сина ѝ принц Чарлз, внука ѝ принц Уилям и правнука ѝ принц Джордж.

Конкуренти на Бел за кръщенето са били Джон Суонъл, направил официалните снимки за Диамантения юбилей на кралицата миналата година, и южноафриканката Джил Едълстийн, снимала Нелсън Мандела, допълва БТА.

Церемонията в кралския параклис на двореца "Сейнт Джеймс" в Лондон ще води Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби. В този параклис кралица Елизабет Първа се е молила, преди да бъде победена испанската армада през 1588 г., а Чарлз Първи е получил причастие, преди да бъде екзекутиран през 1649 г. В него кралица Виктория се е омъжила за принц Албърт.

Други подробности за кръщенето, като списъка на гостите и кои са кръстниците, остават тайна. Някои официални снимки ще бъдат публикувани в четвъртък (24.10).

Най-четени