Принц Уилям излиза в платено майчинство 19.07 | 16:41

Принцът ще си вземе 2 седмици отпуск

От Мартина Панайотова

Принц Уилям може да е от кралското семейство, но и той ще получи две седмици отпуск по бащинство след като се роди детето, като всички останали мъже във Великобритания, съобщи AP.

Британското кралско семейство постепенно модернизира отношението си към раждането и бащинството. Принц Чарлз присъства на раждането и на двете си деца, които се появиха на

бял свят в болница, а не в двореца и така наруши традицията. Уилям обаче ще е първият, който ще получи отпуск по бащинство, който е въведен във Великобритания през 2003 г.

Така принц Уилям, който работи като пилот на спасителен хеликоптер, ще даде добър пример в държава, където до неотдавна новите бащи не са си оставали много у дома. Според други обаче две седмици отпуск не е достатъчен, а и икономическият и социален натиск често пречи на мъжете да се грижат за новородените.

Според британското законодателство принц Уилям би трябвало да получи две седмици отпуск със заплащане малко под 137 лири седмично (206 долара), което е еднакво за всички. Той обаче има късмет, защото военните плащат по-добре и ще получава цялата си заплата.

Най-четени