Продават легендарния жълт гащеризон на Брус Лий 03.12 | 08:17

Разпродават десетки вещи на азиатската звезда

От Елица Елефтерова

Култовият жълт гащеризон от последния филм на легендата  Брус Лий ще бъде продаден на търг. Панталоните са носени от актьора по време на снимките на незавършената лента. 

Аукционът, който ще се състои на 5 декември в Хонконг, информира АFP. 

На него феновете на Лий ще могат да наддават за общо 14 вещи, принадлежали на звездата. Легендата носи жълтия гащеризон с черни ивици от двете  страни по време на снимките на "Игра на смърт". Актьорът умира през 1978 г., преди да успее да завърши лентата. Непълната версия е пусната тази година, придружена от кадри, заснети след смъртта му. 

Актьорът напуска света на 32-годишна възраст заради алергична реакция към обезболяващи. Краят на земния му път настъпва в разгара на славата на актьора, съобщава БТА.

Куентин Тарантино отдаде почит към Лий, като използва подобен гащеризон във филма си "Убий Бил" с Ума Търман.  Аукционна къща Спинк оценява костюма на 250 000 - 300 000 хонконгски долара или 32 250 - 38 700 щатски долара. Дрехата е изработена по поръчка за Брус Лий от хонконгски шивач.

В момента той се е свил с около 15 сантиметра, тъй като е бил изпран. Личните вещи на Брус Лий са предложени на търга от приятеля му и негов студент Таку Кимура, решил да ги продаде тази  година, по случай 40-ата годишнина от смъртта на актьора.

Сред предлаганите вещи са чифт дървени нунчаку, боядисани в жълто и лакирани. Те могат да донесат между 26 000 и 38 700 щатски долара. Колекцията включва също бамбуков камшик, оценен на 9000-10 000 щатски долара. Предметите ще бъдат придружени от сертификат, доказващ  автентичността им. 

Водещи

Най-четени