Продуцентският дебют на Тейлър Лаутнър „Отвлечен” вече по кината 23.09 | 16:07

Героят изведнъж се оказва въвлечен в смъртоносния свят на тайния шпионаж

От Олга Андреева

Първият филм като продуцент на един от любимците на женската част от аудиторията – Тейлър Лаутнър - може да се види днес (23 септември) премиерно по българските кина. Макар и 19-годишен Тейлър се опитва да докаже, че може не само успешно да изнесе на гърба си главната роля във филм, но и да бъде продуцент.

Само преди дни той сподели, че е щастлив с актьорската си кариера, но че винаги е имал интерес към процеса на създаване на филми и в този смисъл продуцентският му дебют с бюджет от 40 милиона долара е сбъдната мечта.

В екшън трилъра "Отвлечен” ("Abduction”) познатият на публиката с ролята си на Джейкъб Блек в сагата "Здрач” актьор ще се окаже принуден да възмъжее преждевременно, след като в рамките на един ден осъзнава, че целият му живот е лъжа, остава без родители и с разкритията, че не е тяхно дете, а в същото време се превръща и в обект на преследване от армия от убийци и федерални агенти.

Бягайки, заедно с единствения човек, на когото може да разчита – съседката Карън, Нейтън се опитва да си даде отговор на въпроси защо снимката му като малък е поместена в сайт за отвлечени деца, кои са хората, които са го отгледали и защо са жертвали живота си за него, кои са истинските му родители и защо са го изоставили и с какво е толкова ценен, че в един момент изглежда сякаш целият свят е впрегнал всички сили и технологии , за да се докопа до него.

В лентата могат да се видят както големи имена като Сигорни Уийвър, Алфред Молина и Джейсън Айзъкс, така и изгряващи актьори като дъщерята на певеца Фил Колинс, Лили Колинс (Карън), която успява, ако не да впечатли с невероятен актьорски талант, то поне да внесе доза свежест с нестандартното си присъствие. 22-годишната Лили вече от няколко години се изявява както като модел, така и като актриса и телевизионен водещ.

По-наблюдателните и педантични зрители ще забележат някои нелогичности като внезапно изсъхналите дрехи на героите след сцената в басейна, перфектният маникюр и грим на главната героиня, след като е спала в гората и запазената с години издайническа детска тениска, от която започва разплитането на цялата история.

Ако екшън сцените, тренировъчният бой между баща и син, стрелбите и напрегнатото преследване целят да грабнат мъжката аудитория, то загорелите мускулести ръце, спотаените страстни погледи и миговете на откъсната нежност ще се погрижат дамите в публиката да не останат разочаровани и да тръгнат към тоалетните преди края на филма.

С две думи - лентата би могла да бъде успешен компромисен вариант за двойките, в които мъжът задължително настоява да гледа екшън с ефекти, а жената търси просто романтична комедия.

"Отвлечен”, който е първият проект на продуцентската компания "Tailor Made”, е режисиран от Джон Сингълтън ("Бързи и яростни 2”). Световната, както и българската премиера на филма, е 23 септември, у нас се разпространява от Forum Film Bulgaria.

Водещи

Най-четени