Първите дами на Франция и България под лупа (СНИМКИ/ВИДЕО) 25.08 | 14:42

Коментари за стайлинга, за късите рокли, огромните копчета и... липсващия чорапогащник

От iNews.bg

За пръв път от 10 години на официално посещение у нас е френски държавен глава. Късно снощи във Варна кацнаха Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон. Погледите на всички обаче стремитено се насочиха не толкова към президентите, колкото към техните съпруги и тоалетите, които избраха за знаковата среща.

Докато френският президент Еманюел Макрон провеждаше делови срещи с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в двореца "Евксиноград" Бриджит Макрон и Десислава Радева имаха възможността да разгледат Архитектурно-парковия комплекс, бивша резиденция на румънската кралица Мария.

Тоалети

Съвсем по линия на протокола за събития от подобен ранг и двете дами бяха избрали семпли, сравнително изчистени рокли в ненатрапчиви цветове.

Десислава Радева предпочете светлосиня рокля с дължина точно над коляното. Кройката на тоалета следваше линията на тялото ѝ, а родните медии побързаха да я изкритикуват заради детайлите, които имаше по нея – двуреди копчета в долната част на роклята и къдри в края на тоалета, забеляза actualno.com.

1966637

Да го кажем така – една абсолютно класическа рокля под коляното с права кройка би свършила още по-добра работа!

1966635

За разлика от Десислава, Бриджит Макрон бе заложила на права рокля в тъмносин цвят. Шареният акцент върху бюста ефектно демонстрираше афинитета ѝ към модернизираната класика. И спираме с хвалбите до тук! Защо ли тоалетът на първата дама на Франция стигаше далеч над коляното.

От мига на появявнето ѝ в публичното пространство е известно, че късите поли и рокли са слабост на Бриджит Макрон, но прекомерната им употреба по-скоро води до злоупотреба.

Официалният протокол за такива събития твърдо подкрепя дължината над коляното, защото акцентирането върху голи крака далеч не загатва за дипломатичност, а по-скоро за сериозен проблем. Така че къс минижуп на събития от подобен ранг си е направо модно самоубийство.

1966638

Обувки

Съпругата на президена Радев също е пропуснала по някой друг детайл от протокола, като например чорапогащник. Той се явява задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони.

Освен това сандалите с отворени пръсти в телесен цвят меко казано изобщо не ни впечатлиха! Тук даваме своята положителна оценка за избора на обувки на Бриджит. Тя бе избрала класически черни обувки на висок ток. И да, беше си сложила чорапогащник!

1966633

Прически и грим

И двете дами бяха заложили на небрежно пуснати коси, а гримът им бе в топли, телесни тонове.

Рано тази сутрин в медиите бе разпространена снимка от подготовката на първата ни дама за срещата с фреските височайши гости. Радева беше засечена в столичен фризьорски салон да подстригва косата си.

1966634

Най-четени