Първият български фантастичен психо трилър е вече факт 24.01 | 07:47

“Номер 1000” показва една история, развиваща се в две епохи

От Мартина Панайотова

Миналият петък (20.01) в Дома на киното в София се състоя неофициалната премиерна прожекция на новия български филм "Номер 1000”.

Като жанр, филмът на режисьора Людмил Лазаров е определен като фантастичен, исторически психо трилър, а продължителността му е 50 мин.

Сюжетът на "Номер 1000” обхваща две епохи - периодът малко преди създаването на българската държава и настоящето. Главните герои са двама - средновековният воин Ивар, който се преражда като софийския клошар Спиридон, и Номер 1000 - последният от варварите, които са погубили любимата на Ивар и са опожарили селото му.

В главните роли ще видим актьорите Ники Станчев, Ивайло Аспарухов, Розалия Димитрова, Златина Йорданова и Ивет Радулова. Оператор е Калоян Николов, а продуценти - Людмил Лазаров, Мартин Павлов, Живко Гиргинов, Пламен Николов, Георги Врабчев.

Освен интересния сюжет, филмът звучи обещаващо и заради отличния си саундтрак, дело на Георги Стрезов. Част от музикалното оформление е и песента "Оставам тук” на група P.I.F.

"Все още не мога да дам точна информация къде и откога ще започне да се излъчва филмът, защото в момента сме в процес на преговори”, коментира за iNews режисьорът Людмил Лазаров.

По негово мнение, "Номер 1000” най-вероятно ще се излъчва по по-малките частни кина, заради по-късата си продължителност (50 мин.), като е възможно да стане и част от селекцията на София Филм Фест или Киномания.

Водещи

Най-четени