Радинела Бусерска била на косъм от уволнение 26.04 | 13:25

Бетина Жотева, Милена Милотинова и Радинела Бусерска разказаха за трудните моменти

От Беатрис Николoва

Бетина Жотева, Милена Милотинова и Радинела Бусерска разказаха за трудните моменти в началото на кариерата си в "Жените говорят" по TV7. Трите дами се гордеят със своите успехи, но си имат и своите слаби моменти. Те споделиха за цензурата, която им е налагана и какво им е коствало несъгласието с нея.

"Аз се гордея с трудните моменти в кариерата си. Веднъж, беше по времето на Жан Виденов и голямата зърнена криза. Репортерският екип ни каза, че един пенсионер е припаднал на опашката за хляб и по-късно е починал в линейката. Събрахме се в нюзрума и решихме, че това ще е водещата новина в емисията. След това обаче дойде указание от ръководството тази информация да не се пуска. Аз бях водеща и взех самостоятелно решение, като преди излъчването на репортажа съобщих какво се е случило. Началниците веднага искаха да ме уволнят, но ми се размина", сподели Радинела Бусерска.

"През 1992 г. ме уволниха от телевизията заради интервю с Тодор Живков. Тогава тъкмо започваше процеса срещу него и ние бяхме първите, пред които той се съгласи да говори. Направихме 35 минути запис, който трябваше да бъде излъчен преди централната телевизия. Когато бяхме монтирали всичко и бяхме готови, се обадиха, че Тодор Живков не може да се излъчва 35 минути в ефир. Казаха ми да съкратя интервюто на 5 минути. Аз отказах и ме уволниха.", спомня си Бетина Жотева.

Може би най-неприятна е била случката с Милена Милотинова. Припомняме ви, че по време на нейна емисия бяха показани кадри с обезглавяването на чеченски войник.

"Много хора се опитват да оправдават своите грешки с този гаф, но аз лично не искам да си спомням за него, мисля, че коментарите по темата са се изчерпали", категорична беше телевизионната водеща.

Водещи

Най-четени