Раф Симънс заема мястото на Джон Галиано 10.04 | 14:23

Белгийският дизайнер е новият арт директор на Dior

От Елена Кирилова

Белгийският дизайнер Раф Симънс е новият арт директор на Christian Dior, съобщи парижката модна къща на 9 април. С това се сложи край на спекулациите кой ще заеме мястото на изгонения Джон Галиано.

Галиано напусна позорно Dior, след като бе заснет във видимо пияно състояние да отправя антисемитски обиди към двойка в кафене в столицата на Франция.

Симънс, който преди е работил за модна къща Jil Sander, дълго време бе смятан за малко вероятен кандидат за престижната позиция. Причината за подценяването му се дължеше преди всичко на факта, че Dior водеше преговори с главните дизайнери на Louis Vuitton и Marc Jacobs. Това направи конкуренцията прекалено сериозна.

В лично изявление 44-годишният белгиец изрази благодарността си към модната къща и обясни, че ще представи първата си колекция Haute Couture като част от Dior още през юли тази година, разкри Reuters.

След случката с Джон Галиано изпълнителният директор на модната къща Сидни Толедано бе изправен пред истинско изпитание. Медиите непрестанно го обсипваха с въпроси кой ще наследи оттеглилия се дизайнер, а името на марката бе поставено под въпрос.

Самият Галиано се извини за изблиците си в опит да смекчи положението. Временно неговото място бе заето от бившия му съветник Бил Гайтен. Работата на заместващия дизайнер бе подложена на остри критики в модните среди, тъй като според критиците той не разполага с усета на своя предшественик.

От Dior пък не скриха намерението си да запълнят липсващото място с това на дизайнер, който е много популярен в модните среди, така че отсъствието на Галиано да не се усеща толкова много.  

Най-четени