Рики Мартин иска гей сватба в Пуерто Рико 16.12 | 10:29

Певецът няма да се жени, докато не узаконят гей сватбите в родината му

От Олга Андреева

Рики Мартин няма да сключи брак, докато сватбите между един и същ пол в Пуерто Рико не станат законни, съобщи Contactmusic. Певецът, който по-рано тази година обяви, че е хомосексуален, е с настоящия си партньор от три години.

Въпреки че двамата могат да се обвържат официално в друга страна, Мартин заяви, че няма да го направи, докато не стане законно в собствената му държава.

"Можем да отидем във Великобритания, Испания или Аржентина и да направим красива символична церемония, но не е това, което искам. Искам да имам права като всеки друг в родината ми.

Не искам да бъда гражданин втора класа. Искам да сключа брак на острова, където съм роден и където ще умра", заяви категорично певецът.

Рики има двегодишни близнаци Матео и Валентино и се надява да ги научи, когато пораснат, да приемат нормално всички видове връзки.

В интервю за списание Attitude Рики заяви: "Трябва да накараме хората да разберат, че нашите отношения са изградени върху любов и уважение и че не всяко семейство е еднакво.

Това са нещата, които ще обясня на моите деца. Когато попитат къде е майка им, ще им кажа, че не всяко семейство се състои от мама и татко.

Някои семейства се състоят от две майки или двама бащи, или от един баща, или от една майка и именно това е красотата на съвременните семейства".

Водещи

Най-четени