Родната музикална индустрия ще си има своя борса 08.08 | 12:01

MusicPRO ще е първата у нас платформа за споделяне на професионален опит

От Олга Андреева

Първата българска музикална борса ще събере на едно място всички с професионална връзка или интерес към музикалната индустрия у нас.

MusicPRO е платформа, на която всеки – от независимите групи и изпълнители, музикалните лейбъли, клубовете и фестивалите, през адвокати по авторски права, графични дизайнери и музикални журналисти, до охранителни фирми, кетъринг компании и фирми за озвучителна техника под наем, може да сподели професионален опит и знания, да промотира дейността си, да се сравни с конкуренцията, да преговаря, купува и продава.

Целта на борсата е да се допринесе за развитието на българския музикален сектор и да се създаде по-силен международен обмен с чуждестранните партньори, посочват организаторите на фестивала за градска култура и изкуство ON! Fest, част от който ще бъде MusicPRO.

В Европа и САЩ съществуват десетки мащабни музикални търговски борси и конференции, но до този момент страната ни не е била домакин на такава.

MusicPRO е с амбицията да бъде първата такава борса на нашия пазар, която ще включва 3 основни модула:

1. Базар, на който всички могат да закупят изложбено пространство, или просто да дойдат като посетител (регистрация – на http://onfest.bg/bg/music-pro/register)

2. Лекции, дебати, работилници

3. Шоукейс сцена, на която всеки може да направи следващата стъпка в кариерата си, като представи музиката си пред професионална публика.

Организаторите на борсата са убедени, че въпреки проблемите, българската музикална индустрия има потенциал за развитие и е въпрос на време, усилия и правилни действия той да бъде осъществен. 

 

Най-четени