Рони Ууд бесен на бившата, че продава китарите му 28.09 | 10:43

Изоставената съпруга продава вещи на китариста, включително и общото им легло

От Олга Андреева

Китаристът на Rolling Stones Рони Ууд е бесен на бившата си съпруга, която е пуснала за продан вещи на групата, включително две негови ценни китари Fender Stratocaster.

Бившият модел Джо Ууд, чийто развод с китариста беше финализиран миналата година, е решила да продаде дори леглото, което двамата са делили, както и портретите на Ерик Клептън и Боб Дилън, нарисувани от Ууд.

Двойката се раздели много публично през 2008 г. след като 65-годишният Ууд изостави съпругата си след 20-годишен брак заради 21-годишната руска сервитьорка Екатерина Иванова.

Въпреки обяснимия яд на изоставената жена, говорителят на китариста е заявил, че самият Ууд също е бесен от разпродажбата на личните му вещи. Още повече, че тя преди известно време го е питала дали иска да включи свои неща в търга и той е отговорил отрицателно.

"Точно затова е шокиран и разочарован, че аукционът се представя погрешно като съвместна разпродажба, а случаят не е такъв", посочва говорителят му."Освен това той е смаян, че някои от предложените вещи са негови лични неща, които той не е оставял на Джо след развода. Дрехите от концерти, например, са собственост на Rolling Stones и тя няма право да ги продава."

В отговор на това становище говорителят на Джо заявява, че всички вещи, които ще участват в търга следващия месец, са на бившата съпруга на Рони и са ѝ оставени след развода. Досега три години ги е държала на склад, но вече не може да си позволи да ги съхранява.

Сред останалите вещи, които са обявени за продан, са арфа, маса, произведения на изкуството, мобилна електрическа печка, използвана по време на турнета на групата, кожено яке на Ууд, книги, плочи и пасове за бекстейджа.

Най-четени