Светла Иванова с трета книга - „Вихра и водка“ 24.09 | 08:45

Дилов поздрави Светла за смелостта й да пише по този начин за българската действителност и определи стила й като „дик-лит“ или Буковски в пола

От Кремена Бедерева

След "Забранено до 18!" и "Светът (между) в краката й" Светла Иванова представи третата си поредна книга "Вихра и водка", на изд. "Сиела".

На сцената излязоха още писателите Любен Дилов-син, Калин Терзийски и Димитър Шумналиев. Дилов поздрави Светла за смелостта й да пише по този начин за българската действителност и определи стила й като "дик-лит" или Буковски в пола.

Димитър Шумналиев, който споделя на корицата, че се е влюбил в героинята й Вихра, допълни че тя е момиче, което не се моли, така както не се молят вече и българите, разочаровани, че Светият Синод има 15 митрополити, 11 от които са ченгета.

А Калин Терзийски, който относно книгата възкликна: "Има и жени, които пишат адски добре, мамка му!", поздрави колежката си, че пише, въпреки че труда на писателите за месец се равнява, колкото на майстор в къщи за три дни.

Авторката призна, че за нея е голям стимул част от любимите й писатели да се изкажат толкова ласкаво за поредната й творба и допълни, че след думите им границата между мъжете и жени писатели изчезнала поне за малко.

Откъси от края на трилогията за Вихра, чете с усмивка Мария Силвестър, а водещи бяха Симо и Богдана от БГ Радио.

Сред гостите присъстваха Анна-Мария Тонкова (Mузикален директор на БГ Радио), Момчил Колев (Дони и Момчил) и съпругата му, Етиен Леви, певиците Ирра и Ава (които скоро отвориха своя книжарница:), певецът и композитор – Рене Ранев, режисьорът Васил Стефанов, DJ Rossko, сценографът - Никола Тороманов - Фичо, актьорът Явор Гърдев, писателката Людмила Филипова, главният редактор на сп. "Всичко за жената" и "Хай клуб" – Мила Иванова, мисис свят (2004-та) Румяна Маринова, Румяна Кючукова – бивш изпълнителен директор на М-тел и представител на България на Световната банка в САЩ и много почитатели на Светла, които поискаха личен автограф.

Питието, с което домакинята посрещна гостите, беше типично за заглавието на книгата й "Вихра и водка". Коктейлите с водка бяха поднесени от красиви момичета може би на възрастта на героинята й.

След като благодари на всички, които не съдят за характера й по това, което пише, Светла уточни, че единственото общо между нея и Вихра е това, че и двете обичат да пият водка.

Светла призна също, че заглавията на книгите й са измислени от други хора. "Това е по-добрият вариант, защото по-лошият е ти да си измислиш заглавията, а някой друг да ти напише книгите",допълни авторката с типичното й чувство за хумор и самоирония.

Водещи

Най-четени