Слави Трифонов разкри позицията си относно казуса "Под прикритие" 13.02 | 10:20

Дългия опроверга информацията, че е подавал жалба срещу кримката

От Мартина Панайотова

Слави Трифонов опроверга информацията, че е подал жалба срещу сериала "Под прикрите" в СЕМ вчера по време на шоуто си.

Водещият, чието име напоследък се споменава най-често във връзка с казуса с нецензурния език, който се използва и в предаването му и в сериала, показа писмото, което е изпратил до шефа на СЕМ Георги Лозанов.

От документа става ясно, че Дългия не се жалва от неподходящия за излъчване преди 23 часа жаргонен език в хитовия сериал на БНТ, а го дава за пример, който се е разминал без санкция, за разлика от шоуто му, което бе глобено заради излъчени кадри от "Широко затворени очи" на Стенли Кубрик.

Трифонов отправя въпрос, а не укор, като пита защо неговото предаване бива глобено, а сериалът ползва езика на улицата свободно.

"Къде е разликата? Как ще реагирате? Ако няма адекватна реакция, каква регулаторана функция изпълнявате вие от СЕМ", попита той.

Преди време от СЕМ обясниха, че има разлика дали става въпрос за телевизионно шоу, или сериал.

Пред iNews.bg пък Георги Лозанов уточни, че във връзка с нецензурните думи в "Под прикритие" са подадени няколко други жалби, което е и причина за свикване на комисия.

От СЕМ са категорични, че езикът, който се използва в кримката, излиза извън рамките на допустимото, но не те биха могли да решат дали часът на излъчване ще се промени, или не.

Водещи

Най-четени