София не устоя на чара на Хулио Иглесиас 14.06 | 12:12

Испанският певец омагьоса публиката с прочувствени изпълнения на най-добрите си песни

От Олга Андреева

Изискан, фин, стилен, но едновременно пламенен и чувствен – такъв се показа Хулио Иглесиас пред българската публика на снощния си концерт в София и тя поддаде на чара му.

Испанецът показа какво значи класа – не само в пеенето, но и в поведението. Въпреки класическия костюм, изгладената като бръснач риза и обраните движения, Хулио беше повече от красноречив в емоциите си.

Страстта можеше да се усети в погледа му, изражението, жестовете на ръцете, докато пееше сякаш на всяка една дама от публиката. Или поне я оставяше с това усещане.

А публиката откликна охотно – пя заедно с любимия си изпълнител не един от евъргрийните му, сякаш за да потвърди похвалата му в началото на вечерта, че българите имат силно чувство за музика, което певецът е усетил още при първото идване в страната ни.

Овации обраха за страстното си аржентинско танго и едни от най-добрите танцьори в света, а една от беквокалистките получи страстна целувка по устните от певеца, за която няма да е пресилено, ако кажем, че все още мечтаят милиони жени по света.

За поредната си среща с българските си почитатели най-успешният испаноговорящ певец на всички времена избра да представи част от песните от новия си двоен албум "Numero 1".

Изпълни както песни и евъргрийни на испански - "Nathalie", "Una Paloma Blanca", "Me va, me va", "El día que me quieras", "La cumparsita", така и някои от най-големите си англоезични хитове, включително кавъри, сред които "Always On My Mind", "Mammy Blue", "My Sweet Lord", "Can't Help Falling in Love", "Crazy”.

Едно от най-силните му изпълнения беше емблематичната за Франк Синатра "I Did It My Way”, която Хулио изпя емоционално на испански.

Макар и не докрай пълна, на финала на вечерта залата се изпълни с мощни аплодисменти и одобрителни викове на публиката, която си заслужи биса, за да го изпее на крака с любимия си изпълнител.

Световното турне на латиночаровника, вписан в Книгата на рекордите на Гинес за своите 80 издадени албума на 20 езика и над 5000 концерта в 500 града по света, продължава на 21 юни в Братислава (Словакия), 23 юни в Прага (Чехия), 27 юни в Будапеща (Унгария) и 30 юни в Букурещ (Румъния). 

Водещи

Най-четени