София още си спомня 90-те 17.11 | 15:15

Dr. Alban, Captain Jack, DJ SASH! и още много други ни върнаха към хитовете от 90-те

От iNews.bg

София не спа цяла нощ. Причината за безкрайната нощ бе купонът, който продължи до зори на концерта на I love 90`s, организиран от Радио ENERGY и Коко ейджънси.

Хиляди изпълниха зала "Фестивална" в столицата в очакване да видят и чуят любимите си изпълнители и хитове от 90-те. Пикът бе Dr. Alban, който буквално събуди и последните заспали столичани.

След дълго чакане, концертът започна с час закъснение. Преди началото на концерта, на видео стената на сцената организаторите върнаха публиката в 90-те с най-интересните събития и акценти от музикалната сцена.

Ретроспекцията започна с историческия момент за всички българи - гола на Емил Костадинов на "Парк де Пренс" през 1993 г., припомниха ни за сериала "Алф", за Бил Клинтън, за култовото през демокрацията предаване "Каналето", за началото на интернет - през филма "Матрицата". И тъкмо, когато попитаха дали сме готови за парти - екранът на сцената заби - и трябваше да рестартираме отново...

Към 21 часа водещият Камен Воденичаров се опита да успокои нетърпеливите фенове - раздвижи тълпата с опити за хумор и изпълнение на ретро хитовете си, познати ни от 90-те. Чухме "Ела изгрей", "Не съм избягал" и др.

Настроението повдига на макс Captain Jack, който събуди и последните меломани и тотално накара тълпата да забрави за чакането на студа пред залата. "Captain Jack”, "Iko, Iko” и още много хитове от 90-те превърнаха зала "Фестивална" в дискотека.

Последва Ирина Флорин. Певицата развълнува не само дамите в публиката. "Пътувам", "Мога", "Цвят лилав" и др. накара феновете да пеят с пълен глас заедно с нея. Ирина Флорин буквално върна времето назад - изплуваха спомени от края на миналия век, когато клубната музика бе още "недоносено бебе".

Немският диджей DJ SASH! пък изправи на крака цялата зала, като изпълни най-големите си хитове, та дори сетът му продължи два пъти повече от предвиденото.

2 Brothers on the 4th Floor нажежиха до крайност страстите с изпълненията на "Come take my hand”, "Never Alone”. Ice MC с "Coco Jambo”, "Boom, Boom”, Тони и Стоян Михалев и Виктор продължиха да повдигат градуса на настроението, преди пика на вечерта - Dr. Alban. Той излезе на сцената час след полунощ, като не разочарова тези, които успяха да го дочакат и направи невероятно шоу.

"It’s My Life” - хит през 1992 г. се оказа напълно актуална и през 2012 г.   

Водещи

Най-четени