Списание Elle счупи рекорд заради Бриджит Макрон 28.08 | 14:07

Невиждани от 10 години продажбите отчете броят, посветен на първата дама на Франция

От iNews.bg

Броят на списание Elle, посветен на първата дама на Франция Бриджит Макрон, стана най-продаваният за изданието през последните 10 години. Читателите по цял свят вече си купиха над половин милион екземпляра, съобщи вестник "Журнал дьо Диманш", който принадлежи на френския медия холдинг Lagardere, към който е и Elle.

Броят с 10-странично интервю на Бриджит Макрон и нейна снимка на корицата излезе още на 18 август. Закупените екземпляри от броя достигнаха 530 000, а в интернет разговорът с нея бе прочетен от над 30 милиона читатели, предаде БГНЕС.

Бриджит Макрон сподели с читателите историята на своята любов със сегашния държавен глава, разказа за първите си дни в Елисейския дворец и заяви, че при нея ролята и функциите на първата дама на Франция, а също разходите за дейността й ще бъдат регламентирани в специалния хартия. Това всъщност бе отговор на интернет подписката против присвояването на статута първата дама на Бриджит Макрон заради нейната разточителност.

"Журнал дьо Диманш" отбелязва, че броят е пожънал голям успех не само във Франция, но и в други държави, особено в САЩ и Германия.

Водещи

Най-четени