Стефан Данаилов се бори с рак! Не иска да се лекува в България 02.01 | 10:43

Диагнозата е от преди 3 месеца

От Цанка Донкова

От три месеца Стефан Данаилов се бори с коварна болест. На актьора му е поставена диагноза лимфом в начален стадий. Това разказва изключително достоверен източник пред в. "24 часа".

Данаилов веднага започнал с лечение, препоръчано от лекарите. Подложил се на химиотерапия, която вече давала отлични резултати. Според медиците болестта е овладяна, тъй като проблемът бил хванат навреме. Според статистиката процентът на излекуваните при тази диагноза е 85.

"Диагнозата е лимфом, но не знаем какъв. Поставена е в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София, която се намира в същата сграда, в която се помещава и Специализирана болница за активно лечение по онкология. Прогнозите са добри. Този тип злокачествени образувания са сред най-лечимите. Данаилов категорично е решил да се лекува в чужбина", разказват запознати с лечението.

При научаване на диагнозата обаче Стефан Данаилов паднал духом. Той бил обзет от тежка депресия. Още по-тежко понесла новината съпругата му Мария. Тя не могла да се съвземе и почти не можела да става от леглото. В крайна сметка обаче се стегнала, за да може да е опора на съпруга си.

"Ако нещо се случи със Стефан, тя няма да преживе и миг след него", твърдят близки на семейството.

Лечението уплашило Данаилов. Той се притеснявал, че заради интензивната химиотерапия, косата му ще започне да пада, а той имал активни ангажименти в сериала "Фамилията". За щастие процедурите не му се отразили така, а и героят му бил късоподстриган.

"Чувстваше се смазан. Та това са отрови, които ти се вливат в тялото, колкото и после да се оказват лечебни. Съсипват те. Обезсилват те. Гледали сме по филми - знаете какви са симптомите от това преливане - гадене, световъртеж, липса на сили да се държиш на краката си. Но той се държеше. Продължаваше да работи, да снима. Не се предаде", разказала негова близка сътрудничка.

Стефан Данаилов се е насочил към френски светила в медицината за продължение на лечението си. Биопсиите показват, че той се повлиява от лечението у нас, но актьорът е решил да замине за Париж. Вероятно ще отпътува в средата на месеца.

"Направо е невероятен. Духът му е много силен и той е устремен да се справи със страданието, да продължи живота си", казват медиците, които са били близо до Данаилов. Резултатите са му вдъхнали увереност, че всичко ще мине успешно. Пак ще играе и в киното, и в театъра. Ламбо току-що взе нов клас в НАТФИЗ, в който са децата на доста негови колеги.

Водещи

Най-четени