Тарантино напуска киното след десетия си филм 19.11 | 11:09

Големят творец не искал да бъде „стар режисьор“

От Ивайло Коралски

Куентин Тарантино, чиито нов, осми поред филм, ще направи световната си премиера до края на годината е споделил пред Playboy, че нямал желание да се превърне в "стар режисьор" и смята да се оттегли от режисьорската професия след десетата си лента.

"Режисьорите не стават по-добри с възрастта. Обикновено техните най-лоши филми в тяхната филмография са последните четири. Аз държа на моята филмография и един лош филм ще прецака три хубави. Когато срокът на годност на един режисьор изтече – картинката въобще не е розова.", споделя именитият режисьор.

Запитан дали неговите фенове няма да поискат да видят как ще се развие с годините, Тарнатино отговаря: "Вероятно (ще поискат). Ако имам  да кажа нещо, ще го направя. Просто не искам да бъда стар режисьор (с остарели разбирания)."

"Човек спира (да работи/твори), когато реши, че трябва да го направи. В този произволен свят, в който живеем обаче, 10 филма за моята филмография ще бъдат чудесно постижение. Ако усетя промяна в ритъма на сърцето си, ако родя нова история, може и да се завърна. Но ако се спра на 10 (филма), то това ще бъде едно достойно творческо изразяване.", завършва Куентин.

Осмият пореден филм на Тарантино, "Джанго без окови", трябва да направи родната си премиера на 18 януари 2013 година.

Повече за "Джанго без окови", тук.

Повече за Куентин Тарантино, тук.

Водещи

Най-четени