Тежка катастрофа размести програмата на Tricky 08.04 | 15:40

Шотландския квинтет Hidden Orchestra ще пропуснат концерта

От iNews.bg

Концертът на емблематичния трип хоп музикант Tricky в София на 9 април, сряда, в последния момент ще претърпи някои неочаквани промени. Става въпрос за участието на шотландския квинтет Hidden Orchestra, който преживя тежък инцидент в Сърбия преди два дни.

Бандата катастрофирала на сръбската магистрала, но, за щастие, всички са живи. Някои от музикантите обаче имат нелеки наранявания и затова ще пропуснат участието си на българска земя. Те решиха да отменят всичките си участия от турнето, само че организаторите обясниха, че ще водят преговори за нова дата.

Ето какво пише в официалното писмо на шотландците.

"Скъпи организатори,

За съжаление групата претърпя много лоша автомобилна катастрофа вчера близо до Белград на магистралата на Сърбия. Членовете на бандата имат лоши наранявания и травми, за които се наложи сериозна лекарска намеса.

Барабанистът не може да използва едната си ръка, а звуковият инженер е приет в болница. Бусът, с който се предвижваха, е разбит, а инструментите им са трайно повредени. В момента групата се занимава с адвокати, болница и полиция.

За съжаление нямаме друг избор, но ще се наложи да отменим всичките си предстоящи участия от турнето.

Артистите биха искали да пренасочат участието си за друга дата, но това ще може да се обсъди в близките дни".

Появата на Hidden Orchestra в зала 3 на НДК заедно с Tricky щеше да е втората им изява в България. Те гостуваха в София по покана на "Джаз Плюс" през 2011 г.

Водещи

Най-четени