Това е най-странната мераклийка за „Мис Свят“ (СНИМКИ/ВИДЕО) 09.01 | 09:00

Засега обаче не е сигурно дали ще я допуснат да участва

От Надежда Стоянова

Нагледали сме се на всевъзможни странности на конкурсите за красота, особено по нашите географски ширини. Миналата година в съревнование за титлата "Мис Силикон" у нас например видяхме транссексуална танцьорка Джулиана Джейма. Нейното участие доказа, че не сме чак толкова консервативни, колкото си мислим. Остава да проверим каква е ситуацията в световен мащаб.

23-годишната Амелия Малтепе от Бангладеш е добре позната като модел, предимно с разсъблечени фотосесии. През 2009 г. отива да учи в Торонто, Канада, и скоро решава, че трябва да направи визуална трансформация. Родена е като мъж, но твърди, че се чувства като жена и затова през 2012 г. Похарчила 8000 лири, за да си направи бюст. Така вече се чувства като пълноценна жена, намерила си е гадже – мъж, и иска да стане "Мис Свят", пише Daily Mail.

"Една от най-големите ми мечти е да стана "Мис Свят". Докато растях, разбрах, че съм затворена в грешното тяло. Сега се чувствам страхотно и вярвам, че мога да постигна всичко, което си наумя", разказва Амелия.

Въпреки огромното й желание да покаже на света красотата си, засега все още не е ясно дали ще бъде допусната до участие на конкурса за красота.

Водещи

Най-четени