Том Круз отива на съд 07.02 | 18:30

Актьорът ще бъде съден за нелегално присвояване на сценарий

От Лазар Тодоров

Изглежда Том Круз ще бъде съден за нелегално присвояване на продукцията на филма "Мисията невъзможна – Режим Фантом", предава Uk.eonline.com.

Тимъти Патрик Макланахан съди Том Круз, Брад Грей, Paramount Pictures, Skydance Pictures и други за нарушаване на авторските права. Той обвинява екипът, работил по създаването на "Мисията невъзможна – Режим Фантон", че е откраднал идеята за направата на филма от 2011 година, допълва още информационният сайт.

Според легални документи Макланахън казва, че той е написал сценария на филма през 1998 година наречен "Head On", който в последствие е изпратил на агенцията на Уилям Морис за таланти.

Той твърди, че сценарият е представен на посредник на Том Круз без знанието на самия Макланахан.

След като Тимъти гледал филма "Мисията невъзможна: Режим Фантом", веднага разпознал своя сценарий и разбрал, че е нелегално присвоен.

Адвокатът на актьора, Бърт Фийлдс е направил изявление, в което съобщава, че Том Круз никога не е присвоявал нищо. Според него това странно дело срещу 13 човека за комбинирано нарушение на авторските права бързо ще бъде отхвърлено в съда, допълва още Uk.eonline.com.

Водещи