Тони Димитрова изригна срещу Икебаната 12.09 | 16:32

Причината са нападките му към починалата Ана-Мария Тонкова

От Гергана Златкова

За мъртвите или добро, или нищо очевидно не е максима, която спазва Деян Неделчев – Икебаната.

Буквално дни след като музикалният редактор на "БГ радио" Ана-Мария Тонкова почина, изпълнителят я нападна в родния ефир.

"Не я плюя, но за мен това не е достоен човек! Тя направи много злини за българската музика и го написах във Фейсбук. Чух изказвания и от много други музиканти, колеги, които няма да си го признаят, но аз ги чух и те бяха: "Тя си го заслужаваше!".

Аз никога не съм казал такова нещо! И наистина това, което тя направи през тези 13 години за българската музика - беше само лошотия!

Според думите на Икебаната тя давала път само на някои от българските музиканти. Нейните любимци били Дони, Мария Илиева, Графа, Дичо, Любо. "Ана-Мария Тонкова никога не е била капацитет в българската музика. Това, че се е разболяла и е умряла... лошо е - на никого не го пожелавам. Но много музиканти не я обичаха, защото тя вземаше пари, чукаше се с много от тях", скандално разкрива певецът.

Отговор на скандалните обвинения от страна на музикалната гилдия не закъсня.

След грозните му нападки се намери изпълнител, който да му каже право в очите някои истини. Тони Димитрова пусна отворено писмо до медиите по повод помиите, които изговори Икебаната в деня на кончината на журналистката и музикален директор на БГ Радио.

Ето и пълния текст:

"Злото властва там, където доброто бездейства! За тази мисъл се сетих, когато прочетох отвратителните думи на Деян Неделчев (Икебаната) за починалата Ана-Мария Тонкова. Не че се имам за представител на второто, но не мога да съм безучастна, когато чувам какво се лее от устата на един певец!

А казват, че който пее зло не мисли! Боже, каква заблуда! Не мога да намеря точната дума, за да определя кое е по-вярното - падение, погнуса или възмущение. Колко трябва да си изпаднал, за да раждаш песни като "вселенските хитове" "Съчки" и тем подобни, след като си пял поезията на Евтим Евтимов?

Колко трябва да си изпаднал, за да правиш и долнопробни клипове към всички тези отвратителни неща, които не мога да нарека песни по никакъв начин и колко трябва да си изпаднал, за да твърдиш, че всички харесват тези неща и даже, че те обичат? Да не виждаш разликата между присмеха и възхищението.

Не за това обаче са моите мисли. Падението е въпрос на избор, мъртво родените му плодове ще горчат основно на своя автор. Но когато този автор грозно се напъва и ражда злоба, и замерва с роденото от него един отишъл си човек, без да му мигне окото - това вече не се търпи.

Нямаш ли страх от Бога, Деяне? Ана-Мария Тонкова вече не може да ти отговори и защити, но даже и да можеше, най-вероятно щеше да го направи по деликатния си начин. И ти пак нямаше да я разбереш! А за децата и близките й помисли ли? Щом тя ти е виновна за всички тези беди, защо не звучиш и от другите радиа? Защо нямаш концерти, участия и т.н. Как от певец с възможности и хубав глас се превърна в жалък палячо? Има по-страшни неща от рака - те са присмех и презрение!

Знам, че сега ще ми отговориш с хули и плювни, ще изтъкнеш огромния си диапазон, ще се опиташ да ме уязвиш - я за килограмите, я за професията, те и обидите ти са едни и същи. Но отровата ти няма да ме стигне, защото освен октави в гласа, на певеца му трябва и поне октава душа! А твоята я няма! Дано един ден си дадеш сметка за всичко, което изпя и изговори!

Вече си известен, Деяне, мнооого известен! Пей в своя хор от съмишленици, радвай се на ласкателите (присмехулници) и дано някой от тях се сети и да те стопли! Защото преди всичко си жив човек!".

Водещи

Най-четени