ФСБ излизат довечера на сцена с „FSB Symphony“ 20.04 | 11:19

Концертът им със симфоничен оркестър включва нови аранжименти на най-известните им песни

От Олга Андреева

Малко след Великденските празници легендарните музиканти от ФСБ излизат на сцена, за да изнесат обещания на публиката великденски концерт "FSB Symphony".

Тази вечер, 20 април от 19:30 часа в зала 1 на НДК, рокмузикнатите Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се качат на сцената заедно с Пловдивската филхармония и хора на Ансамбъл "Тракия”.

Специално създадената програма на групата включва най-големите хитове от 35-годишната ѝ кариера, както и песни от последния албум "ФСБ точка”.

Интересен е новият подход към парчетата - любими песни, инструментални пиеси и балади, които вълнуват три поколения фенове, ще прозвучат в симфоничната оркестрация.

Румен Бояджиев-младши обяснява как възможностите на симфоничния оркестър дообогатяват музиката на ФСБ: "Бях изненадан от заложеното в музиката на ФСБ. Аз съм израснал с тази музика, с техните песни, но едва сега, когато започнах да ги преобразувам в един по-класически вид, осъзнах колко скрити възможности имат мелодиите, хармонията, детайлите от аранжимента.”

За първи път български музиканти осъществяват такава мащабна продукция, в която на сцената излизат 100 души - инструменталисти, певци, гайдари, под диригентството на маестро Григор Паликаров, посочват организаторите.

Билети за концерта са на цени от 30 до 60 лв. и могат да бъдат купени на касата на НДК, както и в мрежата на ticketplus.bg.

 

Водещи

Най-четени