Фестивалът SeeMe 6 - за музиката като удоволствие и индустрия 30.09 | 15:55

Тази година събитието ще ни срещне с едни от най-големите имена в музикалната индустрия

От Елена Кирилова

Ако сте фенове на музиката и освен да ѝ се наслаждавате, обичате да учите неща, свързани с нея и с музикалната индустрия, се откажете от плановете си за периода 8-10 октомври, защото в София ще се проведе фестивалът SeeMe 6 – единствената музикална конференция за Югоизточна Европа.

За шестото издание огранизаторите са подготвили изключително богата клубна и конферентна програма. Тези, които имат нужда от подгряване, ще могат да отидат на предварителните партита на 6 и 7 октомври в София, Варна, Пловдив, Стара Загора и Перник. Същинската част обаче започва на 8 октомври.

Благодарение на See Me 6 редица клубове и барове ще се превърнат в актуални парти локации. Акцентът в програмата е подбран директно за официалното откриване, когато Ели Джакман, лицето на La Roux, ще представи собствен DJ сет.

От българска страна ще се изявят добре познати имена от музикалната ни сцена, като D2, Kotarashki, Миленита, Tri O Five, дръм енд бейс дружината от HMSU и много други.

Организаторите на SeeMe са твърдо решени да поставят България на световната музикална карта, ето защо са подготвили разнообразна програма и за конференцията.

На 8, 9 и 10 октомври посетителите ще могат да научат повече за новите измерения в музикалната индустрия, да потърсят отговори на въпросите, свързани с предизвикателствата и възможностите в музикалния издателски бизнес и дори да представят свои парчета, за да разберат дали имат потенциала да се превърнат в хитове.

Ще бъде засегната и изключително актуалната тема за легалните дигитални алтернативи в музикалната индустрия.

А за да е още по-интересно, всичко това ще се случи благодарение на гости като Гоги Гупта, който се занимава с дигиталния маркетинг на Лейди Гага, Бионсе, Адел и Кеша.

За това как се правят музикални фестивали ще разкаже самият Матин Елбърн, букър към фестивала Гластънбъри, както и Иван Вълков, който ще сподели опита си от създаването на Spirit of Burgas.

В рамките на фестивала ще бъде представен и първият в света дансинг, който използва енергията на танцуващитв върху него хора. Всеки желаещ ще има възможността сам да се качи на платформата и да покаже колко енергия може да вложи в танците си.

Водещи

Най-четени