Фестивалът Sziget празнува с Placebo и Hurts 10.04 | 21:06

Между 6 и 13 август ще се проведе 20-тото издание на фестивала

От Олга Андреева

Placebo и Hurts са сред първите анонсирани хедлайнери на главната сцена на фестивала Sziget в Унгария, който тази година ще се проведе за юбилеен 20-ти път.

Организаторите обещават това лято на остров Обудай в Дунава, край Будапеща, да е по-горещо от всякога. 20-тото издание на едно от най-големите музикални събития в Европа ще се проведе между 6 и 13 август.

Юбилейната 2012 година стартира много успешно за Sziget с награда за "Най-добър голям фестивал” на Европейските фестивални награди.

На сцените на Sziget и тази година феновете ще могат да чуят и видят страхотни банди. Сред първите попълнения на тазгодишния лайнъп са Placebo, които вече почти две десетилетия задават тона на алтернативната музикална сцена.

Техният последен албум "Battle for the Sun" излезе на пазара през 2009 г. и им донесе награда от MTV Europe. Музикантите в момента работят върху седмия си албум, който ще бъде представен и на главната сцена на феста това лято.

През 2012 на Sziget се завръщат и една от най-вълнуващите банди на британската електро-поп сцена – Hurts. Добилите известност покрай филма на Гай Ричи – Rocknrolla, Subways и посланиците на британската рок сцена The Horrors също ще са сред музикалните попълнения на феста.

Списъкът продължава с Crystal Fingers и техните еуфорични и същевременно чил-уейв ритми, представителите на шведската алтернативна сцена Mando Diao, Noah & The Whale с тяхната силно повлияна от американския фолк инди-поп музика.

В групата на инди-поп изпълнителите влизат и Friendly Fires, които реализираха два от най-важните Indiotronic албуми за последното десетилетие. 

Водещи

Най-четени