Филип Аврамов за свободата на действие 03.05 | 11:15

Актьорът за новия филм „Джулай“

От Ваня Савкова

Наближава гала-премиерата на новия български филм "Джулай". Тя ще бъде на 8 май, а филмът ще се завърти в киносалоните от 10 май. Вече ви срещнахме с Яна Титова – една от трите красиви грации във филма. А сега ни предстои среща с Филип Аврамов - едно от действащите лица в "Джулай".

Какво те привлече във филма "Джулай"? Как се нави да участваш?

С Галина и Кирил (бел.ав. Галина Тонева - продуцент на "Джулай" и Кирил Станков - сценарист, режисьор и продуцент на филма), които са продуценти на предния филм ("Кецове") се познаваме и те ме поканиха да участвам в "Джулай". Аз самият още не съм гледал филма и за мен той ще е изненада. Но заснемането му беше едно много готино преживяване, защото снимахме на морето, когато е късна есен.

С какво този филм е по-различен от другите, издай нещо интересно за твоята роля. Зрителите на какво мислиш, че ще се изкефят най-много?

Предполагам, че на различни неща. Зрителите си знаят. За филма – беше свобода на действие, беше приятно да се работи с режисьора, филмът носи своя дух.

Мислиш ли, че "Джулай" ще продължи тенденцията за възхода на българското кино, за който се говори доста усилено през последните години?

Като го гледам, ще кажа. Надявам се да. 

А иначе ходил ли си на "Джулая"? Какво мислиш за тази традиция?

Това е много хубава традиция. Ходил съм, да, във Варвара, в Созопол. Едно време тръгвахме ей така. Със Силвестър Силвестров сме ходили на "Джулай", бяхме студенти още. Тръгнахме след един изпит във ВИТИЗ през 1994 г. беше, когато играехме на световното по футбол, страшно лято беше. Много приятно.

Но тук, във филма, главните георини са на друга възраст, в друга ситуация, а моят образ се оказва малко на гадняр. Все пак, ако си част от мафията, не можеш да се измъкнеш. Дано поне да съм оставил впечатление и някаква надежда, че мога да помогна, но... Иначе срещата с колегите във филма беше също много приятна, като с Ицхак Финци – много можеш да научиш от него.

Какво още сподели Филип Аврамов за киното и театъра може да научите в Div.bg.

Водещи

Най-четени