Халваджиян: Телевизиите имат собствени библии 18.05 | 18:56

Според него медийната среда е опорочена, но и продуцентите са си виновни

От Диана Цветкова

Цялата медийна среда е опорочена, а телевизиите имат собствени библии, на които искат да се кланят и продуцентите. Това заяви председателят на Асоциацията на телевизионните продуценти Магърдич Халваджиян по време на дискусия в рамките на Осмата световна среща на българските медии, организирана от БТА в румънската столица Букурещ.

"Преди години бяхме партньори с телевизиите, но те отдавна, придобивайки пари и сила, забравиха за това и започнаха да искат много повече отколкото дават, да контролират нашето съдържание, да влизат във всекидневния ни аспект на работа", заяви Халваджиян, който наскоро бе в центъра на скандал с bTV.

Все пак той отчете, че вина за това положение имат и самите продуценти, защото по думите му са си мълчали и не са изразили навреме несъгласие.

Към тезата на Халваджиян се присъедини и медийният експерт Мартин Захариев. Според него в момента телевизиите са в по-силна позиция и това им позволява да диктуват правилата.

По думите му те често са ревниви, искат продуцентът да работи само за тях, сключват договори с лицата на даден продукт и ги ограничават да се представят в други медии.

Според пордуцентската гилдия изходът от монополното влияние на телевизиите е в предстоящата цифровизация, която ще разшири пазара на реклами и ще засили конкуренцията между отделните медии, отбелязва БТА.

Водещи

Най-четени