Холивудските звезди инвестират в стаи за хъркане 04.07 | 07:16

За да запази хамонията в семейството, Том Круз спи в шумоизолирана стая

От Олга Андреева

Известни личности, сред които и Том Круз, са започнали да инвестират в шумоизолирани спални, където могат да хъркат на спокойствие, без да пречат на съпругите си.

Докато ексцентричните звезди от миналото си строяха ядрени убежища и паник стаи в именията си в Холивуд, сега на мода са т.нар. snoratoria или "хъркалници”.

49-годишният Круз например е превърнал една от спалните си за гости в имението си в Бевърли Хилс именно в такова убежище, посочва в. Telegraph.

Малко след като актьорът се ожени за Кейти Холмс стана ясно, че понякога двамата спят в различни стаи заради силното хъркане на Том.

Сега той може да се уединява спокойно в изолираната си стая, която е съвсем близо до тази на съпругата му и петгодишната му дъщеричка, но извън нея не се чува и звук.

Том Круз съвсем не е единственият с този проблем. Други известни личности, за които се знае, че имат или са имали проблеми с хъркането, са сър Уинстън Чърчил, Лиз Тейлър и Дейвид Аркет, чиято бивша съпруга Кортни Кокс неведнъж е споделяла, че когато Дейвид подремва, стените в стаята се тресат.

Смята се, че мъжете стават по-склонни към хъркане след 40-те, когато мекото небце започва да се отпуска и да създава повече шум по време на сън. Около 45% от хората хъркат от време на време, а за 25% хъркането е нещо обичайно.

Водещи

Най-четени