Хю Джакман отвори благотворително кафене 25.10 | 13:01

Събраните пари в кафенето отиват за добри каузи

От Елена Кирилова

Актьорът от "Жива стомана" Хю Джакман отвори собственo кафене, което събира пари за добри каузи, съобщава Music Rooms.

Заведението носи името Laughing Man Coffee & Tea in New York и продава чай, кафе и шоколадови бонбони на посетителите си. Кафенето е част от благотворителната организация Laughing Man, която актьорът основава заедно с приятелите си Бари и Дейвид Стейнгард.

Идеята хрумнала на 43-годишния Джакман, след като срещнал мъж на име Дюкейл по време на пътуването си до Етиопия през 2009 г.

По време на посещението си Хю се почувствал "вдъхновен" да даде нещо от себе си и желанието му съвпаднало чудесно с плановете на семейните му приятели да влязат отново в бизнеса с кафе.

"Срещнах човек, който промени начина, по който гледам на света. Също като Дюкейл засадих кафени дървета и започнах да разбирам, че сериозната работа на един човек може да промени цяла общност", обясни актьорът.

Джакман бил толкова вдъхновен от наученото от мъжа, че го накарал да обещае да му помогне. Laughing Man Worldwide всъщност е изпълнението на това обещание и опитът на звездата да помогне за финансирането на благородни каузи.

Водещи

Най-четени