(ВИДЕО) Най-голямата анаконда в света бе заснета, прегражда цяла река 22.07 | 15:31

Змията, която бе забелязана в река Сукуриу в Бразилия, е дълга над 15 метра, а досега учените бяха регистрирали едва 8-метрова анаконда

От iNews.bg

Огромна анаконда, каквато до момента светът не е виждал, бе заснета в река Сукуриу в Бразилия. Това е в югозападната част на най-голямата страна в Южна Америка. Змията е дълга над 15 метра казва местен рибар, който е човекът, документирал гигантската анаконда докато пресича реката, за да се шмугне в гъстата растителност.

Анакондите са известни като най-големите змии на планетата, но до момента бе регистрирана едва 8-метрова такава. Имаше много свидетелства за далеч по-едри представители на този вид, но за сефте това е заснето на видео.

Анакондите не са отровни, но имат зъби и са много силни. Те се хранят с малки бозайници, птици и риба и прекарват повечето време във водата.

Страховитият им имидж е граден на базата на размерите им, но в действителност, анакондите не са агресивни, ако не бъдат атакувани. Няма регистриран случай, при който тази змия да е убивала човек.

ВИЖТЕ ТУК УНИКАЛНОТО ВИДЕО НА ГИГАНТСКАТА ЗМИЯ

Водещи

Най-четени