Как областен управител ходи на работа с велосипед 15.05 | 15:49

И заместниците на Стефко Буруджиев последваха примера му

От Филипа Тодева

Областният управител Стефко Бурджиев, неговите заместници Веско Маринов и д-р Андриан Райков и служители на областната администрация пристигнаха тази сутрин на работните си места с велосипед. Това съобщиха от областната администрация.

Така, те се присъединиха към инициативата на Сдружение "Вело-Русе” под надслов "Ден за ходене на работа и училище с колело”.

"Това е един както здравословен, така и екологичен начин за придвижване. Затова, включвайки се днес в тази инициатива, бихме искали да призовем всички, които имат велосипеди да ги ползват, за да стигнат до работните си места и на училище”, каза губернаторът пред събралите се пред сградата на областната администрация журналисти.

Той призна, че един от основните проблеми на колоездачите в момента е липсата на регламентирани стоянки за велосипедите. Бурджиев допълни, че и велоалеите са малко и че често пешеходците и шофьорите са нетолерантни към велосипедистите.

Областният управител припомни, че проектът на Община Русе за интегриран градски транспорт включва изграждането на 14 км. велоалеи.

Водещи

Най-четени