10 прости правила за перфектна коремна преса 17.09 | 07:15

Грижете за тялото и здравето си

От iNews.bg

Ясно е, че всеки иска да има перфектна фигура, но това хич не е лесна задача на практика. Трябва много постоянство и желание, а ние ще ви помогнем да сложите началото. Приготвили сме ви 10 безценни съвета за идеална коремна преса, ето го и тях:

1. Спринтове

Кардиото е задължително, ако искате да имате плочки и затова неслучайно го слагаме на първо място. Тичането и/или ходенето по пътечка не е най-добрият избор за кардио, освен това ще ви отнеме повечко време.

Спринтове на 20-30 м. с малка почивка помежду им е много по-добро решение. За тях не са ви нужни писти, пътечки и специална зала. Можете да ги правите дори зад блока. Първите два спринта направете на 20 м. с 5 до 10 секунди почивка между тях. Така ще подготвите тялото си за тренировка с висока интензивност, ще засилите пулса и ще стимулирате топенето на мазнини. Правете по 120 м. в посока.

2. Вода

Пийте колкото вода искате. Да, ще ви се наложи да ходите по-често до тоалетната, но си струва. Водата е не само необходимост за добро здраве, но е и абсолютно задължителна, ако сте решили да оформяте красива коремна преса. Ето ви едно конкретно предложение: към редовното пиене на вода добавете по една чаша преди и след ядене. Пийте вода и по време на хранене. И забравете за газираното.

3. Захар

Вече споменахме за газираното. Същото важи и за храните със захар. Спрете ги или поне ги намалете драстично. Захарите се превръщат в мазнини, които ще продължават да крият коремните ви мускули. Останалите съвети вижте в Div.bg.

Водещи

Най-четени