15 дрон състезатели от 3 държави на първите у нас квалификации от международната верига 14.08 | 15:41

Ентусиасти от България, Македония и Сърбия се включиха в надпреварата от веригата MultiGP

От iNews.bg

Общо 15 участника от България, Сърбия и Македония се включиха в международното състезание World Drone Qualifications 2018, което се проведе на 11 и 12 август в София Тех Парк. В оспорваната надпревара първото място завоюва Антони Георгиев от клуб Drone Extreme (Дрон Екстрийм), на второ място се класира Боян Ников от Македония, а на трето - Кристиян Саралиев. Победата ще даде възможност на първите двама състезатели да вземат участие в регионалното състезание на най-голямата верига състезания с дронове в света MultiGP в Чикаго, САЩ.

Първите по рода си квалификации у нас се организират от българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA, което наскоро стана третият организатор на дрон състезания от ниво Tier 2 към MultiGP в цяла Европа и единственият с такъв статут в региона.

"Амбицията ни е подобни квалификации у нас да се провеждат всяка година и се надяваме бройката на участниците в бъдеще да се увеличава. Събитието доказа, че България може да се наложи като регионален център на състезанията с дронове, както и че общността у нас се увеличава. Drone ARENA ще продължава да популяризира летящите дронове и да помага на повече хора да се докосват до тази нова технология.

Това включва както нейните предимства, така и безопасността във всичките й аспекти - технически, правни и етични. Именно за това и екипът ни обединява специалисти от всички тези области" - сподели Атанас Атанасов представител на Drone ARENA.

Водещи

Най-четени