15 предмета от ежедневието, които са по-мръсни от тоалетна чиния 23.06 | 16:07

Следващия път няма толкова спокойно да ги докосвате!

От iNews.bg

Тоалетната чиния е сред най-мръсните места, които можем да си представим. Оказва се обаче, че предмети, които ежедневно докосваме до ръцете и лицето си, са значително по-мръсни от нея. 

Микробите упорито отказват да "напуснат” тези идеални за тях повърхности. Те се трупат ли, трупат... И разпространяват най-различни зарази.

Следващия път, когато пипате някоя от тези вещи, вероятно ще почувствате непреодолимо желание да измиете ръцете си на мига.

1. Четката за зъби
Сигурно държите четката си за зъби в чаша - заедно с четките на останалите членове в семейството. Или пък я оставяте върху шкафчето в банята, свободно изложена на микробите, които се носят във въздуха.

Помислете какво се случва с четката, когато чистите тоалетната чиния. Разпространявате всякакви бактерии, които причиняват различни болести, във въздуха.

2. Бюрото
Според проучване на университета в Аризона на бюрото ви се намират 400 пъти повече бактерии, отколкото в тоалетната. До тази статистика се доближават и телефонът, кранчето на мивката и вратичката на микровълновата.

Съветът ни е винаги да държите антибактериални кърпички в близост до мястото, на което работите.

Кои са останалите 13 места, на които има повече микроби от тоалетната, може да разберете в Jenite.bg! 

Водещи

Най-четени