6 трика за перфектно изпиране 22.07 | 20:30

Неизпитаните методи

От Беатрис Николoва

Според проучване, направено във Великобритания, местните семейства увреждат дрехи на стойност около 100 милиона паунда всяка година, понеже ги перат неправилно. По този повод Алис Робинсън, в ролята си на домакиня, събира най-интересните предложения за ефикасно пране и премахване на петна като се допитва до експерти, за да разбере дали те наистина вършат работа.

Вижте кои най-ефикасните методи според проучването. Ако все пак имате съмнения относно нестандартните методи, първо ги използвайте на някоя стара дреха.

Освежаване на дрехите с водка

Това определено е нестандартен подход, който си струва да бъде изпробван. На теория алкохолът действа на същия принцип върху петната, както и много от скъпите препарати, а също така убива причиняващите миризма бактерии.

Стийв Андертън, експерт в областта, казва че водката наистина има определена заслуга в освежаването на дрехите. Минусът при използването на силния алкохол е вероятността да бъдат засегнати цветът и материята на самата дреха.

Жените, които са изпробвали ефекта на водката върху стари дрехи с цел освежаване, твърдят, че след експеримента прането наистина ухае по-добре и изглежда по-ново. Не е ясно обаче дали това се дължи единствено на водката, или на свежия въздух, тъй като дрехите са оставени да съхнат на открито пространство.

Останалите методи вижте в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени