9-месечни близнаци плуват като шампиони 10.12 | 12:28

Уилям и Еленита не могат да говорят и ходят, но съвсем успешно могат да преплуват дължината на един 25-метров басейн

От Мартина Панайотова

Близнаците Уилям и Еленита не могат да говорят и ходят, но съвсем успешно могат да преплуват дължината на един 25-метров басейн, писаха Jenite.bg. Сладките бебоци са едва на 9 месеца, но се справят отлично сами във водата. Майка им е бивш треньор по плуване и подготвя децата си за участие в Олимпийските игри, може би през 2028 година.

Родителите Шарлот и Виктор са женени от 2006, но едва през миналото лято щастието им се усмихва и Шарлот разбира, че е бременна. Първоначално лекарите виждат само едно бебе, но в 12-ата седмица на видеозона се забелязват две биещи сърчица. Щастливите мама и татко споделят, че това е била една от най-хубавите новини в живота им.

Шест седмици преди термина за раждане Шарлот е приета в болница поради преждевременно отлепване на плацентата. Налага се да роди по-рано чрез секцио. Семейството преживява голяма уплаха за живота на бебетата. Всичко обаче свършва добре и на бял свят се появяват малките Уилям и Еленита.

Бебетата вече са известни къде ли не. Треньорите, които работят в тази област повече от 20 години споделят, че досега не са виждали подобно нещо. Наистина е удивително какво могат да правят тези деца и то на такава скромна възраст.

Талантът на близнаците се проявява по време на семейна ваканция в Кипър през октомври, когато те започнали да плуват под вода, без да са обезопасени с надуваеми пояси. Когато семейството се връща в Сайрънсестър, Южна Англия, Шарлот започва да води двете си деца в местен басейн, където да развият способностите си.

"Беше наистина удивително. Първо преплуваха 5 метра, след това една ширина от 7 метра и накрая стигнаха до 12 метра”, споделя майката, която както вече споменахме, е бивш треньор по плуване.

"Наистина изглеждаше, че им харесва. Първо плуваха заедно с мен, аз ги придържах. Лягаха на гърба или на гърдите ми. Когато вече се убедих, че могат да се справят и без мен, ги пуснах сами в басейна, като разбира се, винаги ги следях с поглед”, допълва гордата майка. "Ели беше първа, както винаги, след това и Уилям започва да копира по-голямата си сестра”.

Специалисти споделят, че тези бебета наистина са уникални. По принцип едно дете може да се научи да плува едва на 3-4-годишна възраст. Много малчугани могат да мятат с ръце и крака във водата, но никой от тях не успява да диша самостоятелно под вода, камо ли да преплува цяла дължина. Родителите им определено има с какво да се гордеят.

Малките таланти са посетили тазгодишните Олимпийски игри в Лондон. Нека видят накъде са се запътили, пък кой знае - може през 2028 година да спечелят някой и друг медал. Тези деца наистина са уникални!

Още любопитни новини може да научите от Jenite.bg

 

Водещи

Най-четени