Harlem Shake вкара ООН в беля 02.03 | 17:42

Миротворци танцуваха на самолет в буферната зона на Кипър

От Филипа Тодева

Силите на ООН в Кипър бяха принудени да поднесат извинение на властите на републиката за клип в Youtube, на който служители от мироопазващите сили танцуват в ритъма на "Харлем шейк" в буферната зона, разделяща острова на Република Кипър и самопровъзгласиилата се Севернокипърска турска република, предаде ИТАР-ТАСС.

На клипа ясно се вижда как войниците танцуват върху крилото и корпуса на самолет, извършил последния си полет до Кипър в момент на сражения между кипърските войски и нахлулите на острова въоръжени сили на Турция през 1974 г.

Самолетът е останал приземен на изоставеното оттогава летище в Никозия, където в момента е разположена щаб- квартирата на миротворците.

БТА припомня, че една от главните задачи на мироопазващите сили е да не допускат сблъсъци между кипърската национална гвардия и позициите на турските сили на острова. След като записът с хитовия танц се появи в интернет, заваляха критики от възмутени кипърски гърци.

Външният министър Ерато Козаку-Маркули миналата седмица поиска от ръководителката на мисията на ООН в Кипър Лиса Батенхайм да разследва инцидента и да накаже виновните.

Танцьорите вече са си понесли дисциплинарни наказания. Клипът бе свален, но потребители продължават да го качват.

Водещи

Най-четени