NORAD: 7.3 млрд. подаръка раздаде Дядо Коледа 26.12 | 16:17

Децата в Австралия и Нова Зеландия първи бяхя посетени от белобрадия старец

От iNews.bg

Дядо Коледа е раздал около 7,3 милиарда подаръка на децата от цял свят и се е прибрал в дома си на Северния полюс. Това съобщи Северноамериканското въздушно-космическо командване /НОРАД/. На специалния сайт www.noradsanta.org е публикувано видео с успешното завръщане на белобрадия старец в своето имение на Северния полюс, предаде БГНЕС.

От НОРАД съобщиха, че тази година една от последните спирки на Дядо Коледа са били Хавайските острови. "С нетърпение очакваме следващата година, за да проследим отново неговото придвижване по света", заявиха от ведомството. НОРАД започна да следи предвижването на Дядо Коледа от 9:01 часа българско време на 24 декември.

Първи получиха своите подаръци децата от Австралия и Нова Зеландия, след това той премина над Япония, Китай, Индия, Африка, Близкия Изток, Европа, Латинска Америка, Гренландия, Русия, САЩ и Канада. НОРАД наблюдава пътешествието на Дядо Коледа от 1955 г. насам, за целта използва 47 радари. Смята се, че те реагират на топлината, излъчвана от носа на елена Рудолф, който е водач на елените на Дядо Коледа.

Водещи

Най-четени