А сега нека всички се усмихнем 07.10 | 11:57

Отбелязваме Световния ден на усмивката

От iNews.bg

Може и да не се радваме на особено приятна метеорологична обстановка, но това изобщо не означава, че трябва да сме в лошо настроение. Предлагаме ви днес да го карате по-ведро, защото все пак е петък, освен това е Световният ден на усмивката. По принцип всяка година той се отбелязва в първия петък от месец октомври.

Ако все още не сте чували за този празник, само ще споменем, че се отбелязва още от 1991 г. Автор на идеята е създателят на популярното жълто усмихнато личице Харви Бел. Американецът измисля символа за една рекламна кампания в далечната 1963 г.

Денят на усмивката обаче датира от 1 октомври 1999 г., когато в американския град Уорчестър хиляди ученици изработват картички със символа. Инициативата не била просто за забавление, а с благородна цел – изпращат картичките на болници и клиники. По късно в Щатите е издадена и марка с жълтото усмихнато лице в чест на този ден.

За пример била и идеята на Харви Бел, който искал да бъде международен посланик на щастието. Затова измислил празника Международен ден на усмивката, който да е посветен на доброто настроение и добрите дела. Мотото на деня е:

"Направи добро. Помогни на някого да се усмихне".

Водещи

Най-четени