Ако искате да си смените пола, станете студенти в САЩ 13.02 | 19:16

"Браун" отпуска до 50 хил. долара на възпитаниците си за интервенцията

От Ралица Стоянова

Университетът "Браун” в САЩ пуска нова застрахователна програма за студентите си. Тя касае... смяната на пола.

 

ВУЗ-ът е включил  застрахователната си програма общо 14 типа операции за смяна на пола, информира Insmarket.bg. Сред тях са мастектомия за жените и вагинопластика за мъжете.

От учебното заведение ще отпускат до 50 хил. долара на възпитаниците си за финансиране на медицинската интервенция. 

Парите от застраховката покриват не само хирургическата интервенция, но и последващото лечение. За тръпнещите в очакване, от ръководството на учебното заведение уточняват, че полицата ще е достъпна от август тази година.

Кели Гарет, координатор в Университета посочва, че ръководството е притеснено от факта, че немалка част от студентите желаят да си сменят пола. И тъй като подобни операции са скъпи, то учебното заведение иска да помогне на младите хора.

В момента американските застрахователи продължават да отнасят подобни операции към групата на козметичните процедури, а според думите на Гарет, е крайно време да бъдат причислени към интервенциите от медицинска необходимост.

Университетът "Браун” не е първото американско учебно заведение, което пуска застраховка, покриваща разходите за смяна на пола. Досега подобни полици са осигурявани в Харвардския, Стандфордския, Пенсилванския и Корнуелския университет, но в тези престижни учебни заведения полицата не покрива изцяло разходите за интервенцията и последващото го лечение.

Водещи