Акула срещу алигатор?! Няма да повярвате какво става накрая 06.08 | 15:50

Кой е големият победител

От Лазар Тодоров

Мислите си, че акулата бик е едно от най-кръвожадните и свирепи създания?! Мислите си, че за нея не съществуват естествени врагове, освен човека?

Е, това е история за една свирепа, страшна акула бик, която спокойно си обитавала едно малко кътче, наречено Аделайн ривър в Австралия. Там тя е един от най-известните обитатели и всява страх у всички. Така си живеела спокойна, докато един ден не попадната на 5,5-метров крокодил, който за отрицателно време се превърнал в международна сензация, след като бил излъчен по новините.

Смята се, че крокодилът Брутус е на повече от 80 години и също така, по злощастно стечение на обстоятелствата, е загубил единия си крак в битка с акула. И все пак морският хищник имал лошия късмет да атакува точно в най-неподходящия момент - по време на редовния круиз на туристи в това закътано място. Пред очите на 25 смаяни човека Брутус получил своята отплата за крака си.

"Видяхме Брутус по-рано, когато минавахме оттук, и той си беше наред, а след това на връщане отново го зърнахме, когато забелязахме, че има нещо в устата си. Акулата беше все още жива, когато той я отнесе във водата и започна да я подмята нагоре-надолу. И после се върна в леговището си", споделят учудените туристи.

Те разказват, че вероятно акулата е била дълга около 1,5 метра, пише NT news. Брутус, който обикновено се радва на биволско месо, бързо добавя някои риби към диетата си.

Водещи

Най-четени