Атеисти поемат грижа за домашните любимци след Апокалипсиса 20.05 | 07:10

Таксата от 135 долара за обгрижване на любимото куче или коте се плаща предварително

От Олга Андреева

Бизнес ориентирани атеисти се опитват да припечелят от религиозни собственици на домашни животни, които вярват, че краят на света наближава.

Някои американски християнски фундаменталисти вярват, че Денят на страшния съд ще започне със силно земетресение в събота, съобщи Orange News.

Според тях вярващите ще отидат в рая незабавно, а останалите ще останат да се мъчат още пет месеца, когато окончателно ще дойде краят на света.

Оказва се обаче, че много вярващи се притесняват какво ще се случи с животните им, когато те отидат в рая. Новоучредена компания, Eternal Earth-Bound Pets, предлага да поеме товара.

Фирмата вече има 259 клиенти, които са предплатили за спасението на любимото си куче или коте. Цената за грижата му е 135 долара, а за всяко следващо животинче – по 20 долара.

Всички "спасители на животни" са заклети атеисти, което гарантира, че след края на света няма да отидат в рая, а ще останат на земята и ще имат възможност да спасят останалите без собственици животни.

Един от съоснователите на компанията уточни: "Това ще стане само когато и ако Апокалипсисът се случи. Така че не очакваме да имаме някаква работа в събота".

Водещи

Най-четени